Verweij schaatst deze winter geen wedstrijden

Schaatser Koen Verweij rijdt deze winter geen echte wedstrijden. De 25-jarige Noord-Hollander stapte in de zomer na een hoop heibel op bij Corendon en sloot zich aan bij Team4Gold van Ireen Wüst. Alle beslommeringen putten hem echter zo uit dat voorbereiding op het nieuwe seizoen in het honderd liep. "Te veel bezig met randzaken voor een ambitieuze topsporter ", lichtte hij dinsdag toe.

Verweij sprak in oktober de hoop uit wellicht in februari nog in actie te komen maar heeft dat nu uit zijn hoofd gezet. Hij is op dit moment niet fit genoeg om aan prijzen te mogen denken. De winnaar van het olympisch zilver op de 1500 meter in Sotsji, en dat jaar ook wereldkampioen allround, gaat daarom werken voor de lange termijn, de Spelen van Pyeongchang in 2018. "Mijn doel is in april sterker te zijn dan ooit en een goede basis te hebben voor de komende twee jaar."

Verweij gaat volgende week met zijn ploeg naar Inzell voor een trainingskamp. Daar begint voor hem het hersteltraject, dat pas volgend seizoen een bekroning moet krijgen op de titeltoernooien. "Ik ga de komende maanden wel wat wedstrijdjes rijden maar niet die waarop je me normaal gesproken zou willen zien."

De aanpak blijft gericht op de allrounder die hij wil zijn. "Van sprint tot marathon", aldus Verweij. Hij gaf ook toe dat zijn plan zich naast het schaatsen te bekwamen in het baanwielrennen, met Rio de Janeiro in het achterhoofd, geen gelukkige keus was. "Heel ambitieus. Maar het werd me allemaal te veel."

Verweij schaatst deze winter geen wedstrijden
Verweij schaatst deze winter geen wedstrijden (Foto: ANP)