Mogelijk Honda-motoren voor Sauber vanaf 2017

Het Zwitserse Formule 1-team Sauber zou een serieuze kandidaat om vanaf 2017 met Honda-motoren op de startgrid te verschijnen. Volgens het Britse Autosport zouden er zelfs al gesprekken gaande zijn, iets dat Sauber-teambaas Monisha Kalterborn ontkent: “Ik heb niet met Honda gesproken en zover ik weet zij ook niet met mij.” Een deal voor 2016 is niet mogelijk want Sauber heeft nog tot het einde van dat jaar een overeenkomst met hun huidige motorleverancier Ferrari. "We hebben een langdurige relatie met hen," zegt Kalterborn. "Maar niemand weet wat er over twee of drie jaar zal gebeuren."

Eerder dit jaar hield McLaren-CEO Ron Dennis een mogelijke overeenkomst tussen Honda en Red Bull Racing nog tegen. Volgens de Brit zou de tijd voor de Japanners ontbreken om voldoende onderdelen te produceren voor twee teams en dat zou de vooruitgang van de motor kunnen vertragen. "En om onze eigen ontwikkeling tegen te werken slaat nergens op," meent Dennis.

Sindsdien oefenen zowel Bernie Ecclestone als FIA-president Jean Todt druk uit op Honda om naast McLaren nog een ander team van krachtbronnen te voorzien. Uiteindelijk zal McLaren dan ook niet kunnen tegenhouden dat Honda aan meerdere teams motoren zal gaan leveren. Dennis schijnt Sauber te zien als een geschikt tweede team voor hun motorleverancier. Mogelijk speelt daarin mee dat McLaren het relatief kleine Sauber niet als directe concurrent ziet, in tegenstelling tot het kapitaalkrachtige Red Bull Racing.