Higuain laat Napoli terugdenken aan Maradona

Het seizoen is nog lang, maar de supporters van Napoli dromen stiekem al van een landstitel. Hun favoriete club staat aan kop in de Serie A na de overwinning maandagavond op Internazionale (2-1). Twee keer werd Napoli landskampioen, in 1987 en 1990, tijdens de glorieperiode van de Argentijnse vedette Diego Maradona. Nu geeft een andere Argentijn, Gonzalo Higuain, de Napolitanen nieuwe hoop.

Higuain maakte beide doelpunten tegen Inter en voert met twaalf treffers de topscorerslijst van de Serie A aan. "We verdienden de winst en de eerste plaats", zei de Argentijnse spits. "Het was een magische avond voor Napoli." Na veertien competitieduels staat Napoli bovenaan, maar over een mogelijke landstitel wil Higuain niet praten. "Dat is veel te vroeg, de weg is nog heel lang. We moeten ons focussen op de volgende wedstrijd."

Trainer Maurizio Sarri, nieuw in Napels, looft zijn topschutter. "Gonzalo is een echte kampioen en heel belangrijk voor ons. Als hij mentaal nog iets sterker wordt, kan hij buitenaards goed worden."

Higuain laat Napoli terugdenken aan Maradona
Higuain laat Napoli terugdenken aan Maradona (Foto: ANP)