Dumoulin: "Prijs dit jaar terecht gewonnen"

Tom Dumoulin vindt dat hij dit jaar terecht is gekozen tot Wielrenner van het Jaar. "Vorig jaar vond ik dat niet", reageerde de Limburgse coureur na ontvangst van de Gerrit Schulte Trofee op het Wielergala in Den Bosch.

Over zijn verkiezing een jaar geleden ontstond veel heisa omdat de prijs aan de neus voorbij ging van Niki Terpstra die de klassieker Parijs-Roubaix had gewonnen. Terpstra maakte er destijds van zijn verbazing geen geheim. "Vorig jaar was het een grote verrassing en dit jaar iets minder. Er was een flinke discussie en dat was een dubbel gevoel. Ik heb er toen niet echt van genoten. Ik probeer er objectief naar te kijken en dan vind ik dat ik hem deze keer verdiend heb", aldus Dumoulin maandagavond.

Terpstra was dit jaar weer genomineerd maar had niet overwogen om het Wielergala te boycotten, ook al geloofde hij geen moment in zijn kansen, zei hij. "Ik heb me vorig jaar tien minuten boos gemaakt. Tom is met zijn prestaties deze keer de juiste winnaar."

De tijdrit op de Olympische Spelen is het belangrijkste doel voor Tom Dumoulin in 2016, maar de vraag of hij de Tour de France of de Giro d'Italia gaat rijden weigerde hij maandagavond weer te beantwoorden. "De ploeg en ik zijn er uit. Ik had er zelf al een idee over. De ploeg had haar idee. We lagen een beetje uit elkaar maar we zijn het eens en nu ligt er een heel mooi plan. Het programma wordt helemaal op de Spelen afgestemd", aldus zijn mysterieuze reactie.

De keuze blijft geheim tot de teampresentatie van Giant-Alpecin op 7 januari.

Dumoulin: prijs dit jaar terecht gewonnen
Dumoulin: prijs dit jaar terecht gewonnen (Foto: ANP)