Negentiende zege op rij Warriors in NBA

De Golden State Warriors stomen maar door in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De titelverdediger zette maandagavond ook de negentiende wedstrijd van dit seizoen in winst om. De ploeg van vedette Stephen Curry klopte de Utah Jazz met 106-103. Curry was goed voor 26 punten, Klay Thompson en Draymond Green maakten er beiden twintig.

De Warriors schreven vorige week historie, door het record van vijftien overwinningen op rij sinds de start van de competitie van de Washington Capitols (1948-49) en Houston Rockets (1993-94) te verbeteren. De ploeg van coach Steve Kerr gaat daarna 'gewoon' door met winnen. "Maar dat betekent niet dat we het veld opstappen en dan gegarandeerd winnen", benadrukte Curry na de winst in Salt Lake City. "We moeten er wel wat voor doen, zo bleek ook nu weer."

Curry sleepte zelf de winst binnen in de laatste minuut. Met 51 seconden op de klok en een gelijke stand knalde hij een driepunter raak. Vlak voor tijd gooide hij ook twee vrije worpen in het net. "Natuurlijk zitten er een aantal grote overwinningen in onze serie", zei de topschutter van de NBA. "Maar wat veel mensen vergeten, is dat we er in veel wedstrijden ook keihard voor hebben moeten werken."

De San Antonio Spurs, de eerste belagers van de Warriors in de Western Conference, incasseerden bij de Chicago Bulls de vierde nederlaag van het seizoen: 92-89. Pau Gasol blonk uit bij de Bulls met achttien punten en dertien rebounds. De Atlanta Hawks klopten Oklahoma City Thunder met 106-100, Miami Heat liet zich voor eigen publiek aftroeven door de Boston Celtics (95-105).

Overige uitslagen
Detroit Pistons - Houston Rockets 116-105
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 92-74
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 112-98
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 102-87 

Negentiende zege op rij Warriors in NBA
Negentiende zege op rij Warriors in NBA (Foto: ANP)