[eSports] Elements biedt LCS-plek te koop aan

Het heeft er alle schijn van dat het League of Legends-team van Elements na een behoorlijk teleurstellend seizoen de handdoek in de ring gooit. Website The Daily Dot meldt namelijk dat eigenaar Jacob 'Maelk' Toft-Andersen privébiedingen aanneemt voor de plek in de Europese LCS-competitie.

Degene die met de plek aan de haal gaat heeft overigens nog wel wat werk te verrichten. Afgelopen maand verlieten namelijk jungler Marcel 'Dexter' Feldkamp, midlaner Henrik 'Froggen' Hansen en AD Carry Erik 'Tabzz' van Helvert het team al. Wat er met de overgebleven twee spelers staat te gebeuren is nog uiterst onduidelijk. Toplaner Jesper 'Jwaow' Strandgren en support Patrick 'Nyph' Funke wilden in eerste instantie nog wel bij het team blijven, maar de eigenaar schijnt potentiële kopers te melden dat er geen spelers in het team zitten.

Elements wist in het hele 2015-seizoen geen moment te imponeren. Na de overname van Evil Geniuses heette het team eerst nog Alliance, werd er heftig ingezet op topspelers, echter zonder resultaat. Zo werd de komst van Martin 'Rekkles' Larsson in de spring split geen succes en verliet hij het team na één split al weer om terug te gaan naar Fnatic. De summer split werd afgesloten met een zevende plek. Hierdoor wist het team degradatie te voorkomen, maar kon het ook geen plek in de play-offs bemachtigen.