Napoli wint topper van Internazionale en gaat aan kop

Napoli is de grote winnaar van de maandagavond. De ploeg zag Fiorentina gelijk spelen en won zelf met 2-1 van aftredend koploper Internazionale. Napoli gaat nu nipt aan kop in de Serie A. De ellende begon voor Internazionale al na twee minuten spelen in de wedstrijd. Yuto Nagatomo wist Gonzalo Higuain niet af te stoppen, waardoor de openingsgoal al vroeg op het scorebord stond. Voor Nagatomo zou de avond al snel eindigen.

De Japanner dook halverwege de eerste helft bovenop de rug van José Callejon en kwam weg met een gele kaart. Vlak voor de rust werd hij alsnog van het veld gestuurd. Hij kreeg straf voor een veel te late tackle op de benen van Allan. Napoli ging de tweede helft in met een groot voordeel en tien minuten na de rust eindigde dat ook nog eens in de 2-0. De Argentijn bewaarde zijn zenuwen toen hij door Raul Albiol voor het doel werd gezet. Hij faalde niet en verdubbelde de score.

De zege leek al binnen handbereik, ware het niet dat Adem Ljajic in de 67ste minuut de aansluitingstreffer maakte. Hij liet Napoli-doelman José Manuel Reina kansloos, waardoor de spanning in de wedstrijd terug kwam.

Inter ging haastig op zoek naar de gelijkmaker, maar liep zichzelf daarin voorbij. Reina hield zijn ploeg op de been, waarna onder meer Higuain nog een goede kans op de 3-1 kreeg. In de slotminuut kopte Sevan Jovetic voor Inter op de paal.

Door de zege die uiteindelijk op het scorebord stond, stijgt Napoli één punt boven Internazionale uit op de ranglijst van de Serie A. De Napolitanen gaan nu aan kop.