Slayer hoofdact op vernieuwd Into The Grave-festival

De legendarische Amerikaanse thrashmetalband Slayer zal in 2016 als hoofdact op gaan treden op de 6e editie van het Into The Grave-festival in Leeuwarden. Het festival, dat voorheen werd georganiseerd in combinatie met het festival Cityrock, zal vanaf het komende jaar een tweedaags festival gaan worden, waar we op de komende editie een vijftiental brute bands uit de hardere sector zullen kunnen aanschouwen. Dit heuglijke nieuws werd gisteren door de organisatie via hun Facebook-pagina bekendgemaakt.

Nadat we eerder al hoorden dat de band Exodus van de partij zou zijn, werden gisteren nog een twaalftal namen geopenbaard. Zo zullen ook de bands Airbourne (Australië), Kreator (Duitsland), Carcass (UK), Amaranthe (Denemarken/Zweden), Alestorm (Schotland), The Black Dahlia Murder (USA), Tribulation (Zweden), Scar Symmetry (Zweden), Vektor (USA), Evil Invaders (België) en Gruesome (USA) het metalpodium aan de voet van de scheve Oldehove in Leeuwarden betreden.

Op vrijdag 12 augustus zal Slayer als afsluitende band spelen op Into The Grave. De dag erna zal de eveneens legendarische Duitse thrash- en speedmetalgoden van Kreator de dag afsluiten met een explosief concert. Voor het programma op de zaterdag zullen nog twee bands worden toegevoegd. Mensen die als 'vroege vogels' al een combiticket voor CityRock en Into The Grave hadden gekocht hoeven niet te vrezen. Deze blijven namelijk gewoon geldig voor het festival in de nieuwe tweedaagse opzet. Voor meer informatie over Into The Grave, waar we waarschijnlijk ook wel de nodige FOK!kers in het wild tegen zullen komen, kan je vinden op de website van het festival. Wellicht een mooie locatie voor een FOK!metalmeeting?


\m/ Slayer op Into The Grave (bron: Omrop Fryslân) \m/