Bayern München houdt Dortmund op afstand

In de Duitse Bundesliga weet Bayern München van geen wijken. De machtige koploper boekte zaterdag weer een soepele overwinning, dit keer thuis tegen subtopper Hertha BSC: 2-0. Nummer twee Borussia Dortmund zorgde er zondag met een ruime thuiszege (4-1) op degradatiekandidaat VfB Stuttgart voor dat de achterstand op de titelhouder acht punten bleef. Met nog drie duels te spelen in dit kalenderjaar mag Bayern zich al wel bijna Herbstmeister noemen.

In het duel met Hertha BSC opende Thomas Müller in de 34e minuut de score met zijn dertiende treffer van het seizoen. Het was zijn honderdste doelpunt in de Bundesliga. Een paar minuten voor rust rondde Kingsley Coman een voorzet van Javi Martinez af. Arjen Robben ontbrak bij de Duitse kampioen vanwege een lichte spierblessure, opgelopen tijdens het duel met Olympiakos in de Champions League.

Borussia Dortmund liet zich niet verrassen door VfB Stuttgart. Voor de thuisploeg kwamen Pierre-Emerick Aubameyang (twee), Gonzalo Castro en Georg Niedermeier (eigen doel) tot scoren. Namens de bezoekers bracht Daniel Didavi de treffer op zijn naam.

Nippertje

Hamburger SV, dat de laatste jaren steeds op het nippertje ontsnapte aan degradatie, meldde zich in de subtop van de Bundesliga door winst van de 'Nordderby' bij Werder Bremen: 1-3. Ivo Ilicevic, Michael Gregoritsch en Nicolai Müller maakten de doelpunten voor HSV, dat nu zevende staat.

Huub Stevens greep met TSG 1899 Hoffenheim weer naast een overwinning. Voor eigen publiek verspeelde de ploeg van de Nederlandse trainer tegen Borussia Mönchengladbach een voorsprong van 3-1. De bezoekers kwamen in de slotfase terug tot 3-3. Daardoor wacht Stevens na vier competitiewedstrijden nog altijd op zijn eerste overwinning met Hoffenheim, dat met negen punten onderaan de ranglijst bungelt.

In de strijd tegen degradatie pakte FC Augsburg een punt tegen nummer drie VfL Wolfsburg: 0-0. De subtoppers Leverkusen en Schalke 04 hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Bayern München houdt Dortmund op afstand (Foto: ANP)