Van Gerwen ook te sterk voor Chisnall, Van de Pas uitgeschakeld

Darter Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Player Championship Finals. De Brabander won zondagmiddag in de kwartfinale met 10-7 van Dave Chisnall. Benito van de Pas haalde de halve eindstrijd niet. Hij verloor van Daryl Gurney. 

Van Gerwen was over de hele wedstrijd wat slordig met zijn dubbels, maar had toch altijd het overwicht over Chisnall. De kansen die de Engelsman kreeg om een break ongedaan te maken gingen er niet in. Van Gerwen kon de partij met 10-7 naar zich toe trekken. 

Gurney en Van de Pas zijn de sensaties van het toernooi. De 29-jarige Gurney schakelde eerder regerend wereldkampioen Gary Anderson uit en verraste Van de Pas de andere topper James Wade. Voor Van de Pas hield het sprookje zondagmiddag op. Helemaal de dubbels liepen niet zo lekker als eerder dit toernooi. 

Van de Pas kwam nog wel 4-3 voor, maar toen nam Gurney het initiatief over. De Noord-Ier kwam op 4-7, voor Van de Pas nog een leg kon bijschrijven. Scorend kon Van de Pas in de slotfase ook niet meer bijblijven. Gurney trok de partij met 5-10 naar zich toe.  Het gemiddelde van de Gurney kwam uit op 94,22. Van de Pas zette daar tegenover een magere score van 89,67. De Noord-Ier zal zondagavond in de halve finale tegen Van Gerwen spelen. 

De andere halve finale gaat tussen Mensur Suljovic en Adrian Lewis. Suljovic schakelde Ian White uit met 10-6. Lewis stuurde Simon Whitlock met 10-7 naar huis. De finale heeft ook nog vanavond plaats.