Wurgen en kopstoten geven bij Dreamhack Winter

Esports journalist Richard Lewis en DOTA2-speler Jonathan 'Loda' Berg hebben ruzie gehad achter de schermen bij Dreamhack. Berg zou Lewis een kopstoot hebben gegeven nadat ze elkaar aan het uitdagen waren via Twitter. Lewis kon dat natuurlijk niet waarderen en greep Berg bij zijn keel. Uiteindelijk hebben een aantal personen Lewis van Berg los moeten maken. Beide spraken af niets op internet te zetten en de politie het zou laten oplossen. Berg gooide het echter een paar minuten na die afspraak op Twitter.

Berg was boos op Lewis, omdat laatstgenoemde vanmorgen een Tweet had geplaatst waar hij Team Liquid speler Hiko voor de gek hield. In de tweet is een bord te zien van Kellymilkies. Lewis maakte een grap over het bord zelf, want hij wist niet van wie het was, maar Berg dacht dat hij bedoelde dat hij Kellymilkies bedoelde. Uiteindelijk begonnen de twee elkaar uit te dagen en mondde het uit op een vechtpartij.

Wat dit voor gevolgende heeft voor de twee is niet bekend. Voor beide zou een eventueel verbod bij een evenement rampzalig zijn. Lewis is als esports journalist afhankelijk van dit soort evenementen voor zijn verhalen, terwijl Berg er voor zijn werk aan deelneemt. De politie is dit incident nog aan het zoeken. Vooralsnog is dit de eerste keer in esports dat er zo'n voorval plaatsvindt.