Shell claimt groot aandeel in succes Ferrari

De formule 1-bolides van Ferrari waren dit jaar vooral sneller dankzij de brandstof van Shell. De van origine Nederlandse oliegigant claimde zaterdag nadrukkelijk zijn aandeel in de opleving van de Italiaanse renstal. Ferrari scoorde vorig seizoen ondermaats en won geen race, maar boekte dit jaar weer frequent succes met de drie grandprixzeges van Sebastian Vettel als hoogtepunt.

Shell, al vele jaren een belangrijke sponsor van Ferrari, liet in een verklaring weten dat het dit jaar vijf nieuwe melanges heeft geïntroduceerd in de brandstof. Die "agressieve strategie" leverde per ronde een halve seconde tijdwinst op en gerekend over een hele race gemiddeld dertig seconden.

"We hebben intensiever dan ooit samengewerkt met onze collega's in Maranello (thuisbasis Ferrari), waar we onze plannen om de brandstof te optimaliseren volledig hebben kunnen uitvoeren en het is geweldig dat het harde werk zich heeft uitbetaald", zei een woordvoerder van Shell in Abu Dhabi, waar zondag de laatste race van dit jaar in de Formule 1 wordt verreden.

Shell claimt aandeel in succes Ferrari
Shell claimt aandeel in succes Ferrari (Foto: ANP)