Daniel Ricciardo overweegt toekomst in NASCAR

Het kan verkeren in de Formule 1. Vorig jaar was Daniel Ricciardo met drie zeges en vijf podia nog de revelatie van het seizoen, dit jaar verliep helaas een stuk minder voorspoedig. Niet alleen bleef de Australische coureur ver verwijderd van een zege, maar doordat er boven het voortbestaan van Red Bull Racing lange tijd een groot vraagteken hing, leek ook ineens de toekomst van Ricciardo in het geding.

NASCAR-coureur Dale Earnhardt Jr. zag zijn kans schoon en nodigde de Australiër enige weken geleden dan ook uit voor een test bij JR Motorsports, een team dat voor een deel eigendom is van de Amerikaan. "Er ligt een open uitnodiging klaar voor Daniel Ricciardo, waardoor hij op ieder gewenst moment kan komen testen," liet Earnhardt weten via Twitter.

De uitnodiging wekte de interesse van Ricciardo. "Op dit moment lijkt het niet heel serieus," meldt hij aan de Sydney Morning Herald, "maar als Red Bull me vandaag verteld dat ik niet ga racen, pak ik meteen de telefoon om Dale te bellen." Voorlopig geeft hij de voorkeur aan de Formule 1, een overstap naar Amerika lijkt echter een reële optie voor de toekomst. "De gedachte alleen al is opwindend en toen ik de tweet van Earnhardt zag, vond ik het een geweldig idee, maar NASCAR zal voorlopig nog een tijdje moeten wachten."