FOK! Wat een weer: stapelen maar

Het is weekend, en daarom slaapt ook het weerbericht een uurtje uit. Gisteren en afgelopen nacht voerde de regen de boventoon boven ons land, vandaag zijn het vooral stapelwolken en (korte) buien die over ons heen waaien. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig. De temperatuur ligt in de middag rond de acht graden. Zondag wordt het aanzienlijk zachter qua temperatuur, maar gaat het wel meer waaien. 

Prachtig plaatje van Klapmongeaul op de vroege avond. Rond een uur of acht 's avonds maakte hij deze foto in Eemnes. 

De maan in Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
De maan in Eemnes (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1582 trouwt William Shakespeare met Anne Hathaway

* In 2000 wordt euthanasie legaal in Nederland. Het is dan niet langer strafbaar om hulp bij zelfdoding te verlenen, mits het onder zeer strenge voorwaarden wordt gedaan. Nederland is koploper in de wereld met dit besluit. 

* In het Pekdruppelexperiment valt de achtste druppel. Met dit experiment, dat in 1927 werd gestart door Thomas Parrel, is aangetoond dat een ogenschijnlijk vaste stof, eigenlijk heel dik vloeibaar is.