Fantastisch World Cup-debuut skeletonster Meylemans, Le Conté valt tegen

Skeletonster Joska le Conté begint vrijdag in het Duitse Altenberg aan het nieuwe seizoen in de World Cup. De 28-jarige Nederlandse is al jaren de enige die Nederland vertegenwoordigt in de World Cup en dat zal ook dit seizoen zo zijn. 

De eerste van twee runs in Altenberg begint om 14.15 uur. Van de 21 deelneemsters zal Le Conté als negende naar beneden gaan in de jacht op nóg een beter seizoen dan de vorige. De Nederlandse sloot de afgelopen winter als elfde af in de World Cup-stand, haar beste klassering ooit. In Königssee wist ze zelfs een zeer knappe zevende plek te halen.

De wedstrijd zal hieronder live te zien zijn vanaf 14.15 uur. Om 16.00 staat de tweede run op het programma en ook die zal hier live te zien zijn.

Update 15.15 uur
Na een run met vooral in het begin een grote fout staat Le Conté halverwege op de zestiende plek. Ze moest 0,93 seconden toegeven op de Duitse Tina Hermann, de nummer drie van het afgelopen World Cup-seizoen. De Britse Laura Deas staat met 0,07 seconden achterstand op plek twee, voor het Duitse supertalent Jacqueline Lölling (+0,11). Ook de derde Duitse, Sophia Griebel (+0,19) bleef binnen twee tienden van een seconde.

Om 16.00 uur is de tweede run hieronder live te kijken. Le Conté zal dan als zesde van start gaan.

Update 17.20 uur
Le Conté heeft haar eerste run geen goed vervolg kunnen geven. In een afdaling vol fouten, waarin ze zelfs tot twee keer toe bijna van haar slee viel, kwam de Nederlandse tot de negentiende tijd. Alleen de Roemeense Maria Mazilu was langzamer. De Belgische World Cup-debutante Kim Meylemans kende daarentegen een geweldige tweede run. Ze liet de vierde tijd noteren en rukte zo van plek dertien op naar de negende stek.   

De strijd om de zege bleek zeer spannend. Tina Hermann verdedigde 0,07 seconden op Laura Deas, maar de Britse noteerde de snelste tijd van het hele veld in de tweede run. Hermann slaagde er niet in Deas voor te blijven en moest 0,04 seconden toegeven. Deas was vorig jaar al de eerste wintersporter uit Wales die een World Cup-medaille haalde en nu is ze dan ook de eerste die ooit een overwinning heeft geboekt. Jacqueline Lölling uit Duitsland kende mogelijk de beste run van de hele wedstrijd, maar door haar zeer trage start moest ze genoegen nemen met plek drie.