Twee doden bij aanrijding door trein

Op dit moment is er geen treinverkeer mogelijk tussen Haarlem en Leiden Centraal, door een aanrijding met een voertuig tussen Hillegom en Leiden. De NS geeft aan dat de vertraging minimaal 60 minuten bedraagt. 

Reizigers tussen Leiden Centraal en Haarlem wordt geadviseerd om over Amsterdam Sloterdijk en Schiphol te reizen. De storing is naar verwachting rond 19:00 uur verholpen. 

Update 15.48 uur
Bij het ongeval in Voorhout zijn twee doden te betreuren aldus Omroep West. Het ongeval gebeurde bij de spoorwegovergang aan de Herenstraat in Voorhout. Er is flinke chaos ontstaan en omstanders melden dat het onmogelijk is om Voorhout in of uit te komen. 

Update 18:38 uur
Volgens een ooggetuige zou de wagen met motorpech op de spoorwegovergang tot stilstand zijn gekomen. Op het moment dat de trein aankwam, zou de bestuurder nog geprobeerd hebben om gas te geven. De auto werd cirva honderd meter meegesleept door de sneltrein. De politie kon het verhaal nog niet bevestigen.

De NS heeft stopbussen ingezet tussen Hillegom en Leiden Centraal.  

Update 19:10 uur
De NS meldt dat de problemen op het spoortraject voorbij zijn. Er moet nog wel rekening gehouden worden met een langere reistijd.  

Geen treinverkeer mogelijk tussen haarlem en leiden (Foto: screenshot NS)
Geen treinverkeer mogelijk tussen Haarlem en Leiden (Foto: screenshot NS)