Verstappen had nog wel even door willen gaan

Het Formule 1-seizoen had Max Verstappen niet lang genoeg kunnen duren. "Het is jammer dat zondag alweer de laatste race van het seizoen is, het had mooi geweest als we nog een paar weken hadden kunnen racen. Gelukkig heb ik thuis een simulator", aldus de jonge coureur van Toro Rosso woensdag.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de seizoensafsluiter. Lewis Hamilton is de wereldkampioen, zoveel staat al vast. Voor Verstappen valt er nog wel wat te winnen in het emiraat. Hij staat twaalfde op de ranglijst met 49 punten, gelijk met Romain Grosjean en drie punten achter Nico Hülkenberg. Oftewel: de Nederlander kan nog strijden voor de tiende plaats in de eindafrekening.

"Het is een behoorlijk steile leercurve voor mij geweest. Ik ben heel erg tevreden over mijn eerste jaar, we hebben prima resultaten neergezet. En ik heb ook gewoon veel lol gehad op het circuit. Hopelijk lukt dat ook deze week in Abu Dhabi", vervolgt de Nederlander, die denkt dat er wel wat te halen valt in het kleine staatje. "Ook al heeft het circuit lange rechte stukken, er zijn ook veel bochten. Dus dat is goed. Het wordt interessant om te starten bij daglicht en te finishen als het nacht is - een race in de ondergaande zon. Het is perfect voor een 'laatste dag op school'."

Bovendien kan hij samen met stalgenoot Carlos Sainz in de strijd om de constructeurstitel Lotus nog voorbij (zevende om zesde). "Als we het seizoen zouden afsluiten als zesde, zou dat geweldig zijn. We gaan ervoor."

Verstappen had nog wel even door willen gaan
Verstappen had nog wel even door willen gaan (Foto: ANP)