FOK!filmtip: Tango & Cash (1989)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Des Fleurs Pour Algernon
Des Fleurs Pour Algernon

Vanavond is het weer genieten geblazen voor de liefhebbers van leuke films. Zo is er om 18.30 uur op TV5 een indrukwekkend drama te zien, die volgens de IMDB nog niet uitgebracht is! We hebben het dan over de film Des Fleurs Pour Algernon (2015) van regisseur Yves Angelo, waarin we het verhaal kunnen zien van een simpele man genaamd Charlie Gordon (Grégory Gadebois) die vanwege zijn lage IQ meedoet aan wetenschappelijke experimenten om zijn intellect te stimuleren. Na een succesvolle operatie blijkt Charlie een hoger IQ te bezitten, maar raakt zijn leven ook enorm verstoord. Liefhebbers van de betere horrorseries kennen Grégory Gadebois van zijn rol van Toni in de eveneens zeer imponerende reeks Les Revenants.

Voor de FOK!filmtip van vandaag moest er om 20.30 uur gekozen worden uit een viertal rolprenten. Zo kan er op dat tijdstip gezapt worden naar de zender RTL7, waar de Bond-film Golden Eye (1995) weer eens te zien is, de zender RTL8 die de misdaadfilm Road To Perdition (2002) vertoond, of NET5 waar het sterke komische drama About A Boy (2002) te zien is. Na enig overleg werd echter besloten dat dekatophetspek, die gisteren maar liefst 49 kaarsjes uit mocht blazen, de keuze mocht maken uit het ruime filmaanbod van vandaag.

Tango & Cash cover

De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag dan ook naar de explosieve actiefilm Tango & Cash (1989), die vanavond om 20.30 uur te aanschouwen is op SBS9. In de film van (onder meer) Andrei Konchalovsky zien we Sylvester Stallone en Kurt Russell als respectievelijk Ray Tango en Gabriel Cash, een tweetal bikkelharde rechercheurs die afzonderlijk van elkaar de strijd zijn aangegaan met criminelen in Los Angeles. Als de twee agenten voor een moord worden opgepakt en vervolgens in de gevangenis belanden zijn de mannen, die elkaar eigenlijk niet uit kunnen staan, op elkaar aangewezen om te overleven en hun naam te zuiveren.

Tango & Cash 1

Tango & Cash was destijds de allerlaatste grote Hollywoodfilm die in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in de bioscopen zou verschijnen. De rolprent, die oorspronkelijk The Set Up zou gaan heten, werd niet zonder slag of stoot gemaakt. Zo kende de productie maar liefst vier regisseurs. Zo werd cineast Andrei Konchalovsky ontslagen omdat men na drie maanden al door hun budget heen was. Het stokje werd overgenomen door uitvoerend producent Peter MacDonald, die eerder ook al als invallend regisseur het regiewerk had gedaan voor de film Rambo 3. Nadat vervolgens Stallone zelf nog op de regiestoel had gezeten mocht Albert Magnoli de film voltooien. Omdat laatstgenoemde niet tevreden was over het materiaal moesten er enkele fragmenten opnieuw opgenomen wordem, wat wederom voor vertraging zorgde van het filmproject. De film Tango & Cash zou uiteindelijk slechts een week voor haar verschijningsdatum afgeleverd worden.

Ray Tango (Stallone) en Gabriel Cash (Russell)
Ray Tango (Stallone) en Gabriel Cash (Russell)

Mocht u trouwens morgen niet vroeg op hoeven te staan of een vrije dag hebben, dan kan er om 23.10 uur op RTL7 genoten worden van de spetterende science fictionfilm World Invasion: Battle Los Angeles (2011). Veel kijkplezier iedereen!