De Haan: "Te kritisch? Nee, waarom?"

Foppe de Haan uitte afgelopen weekend na de nederlaag bij AZ felle kritiek op de spelers van sc Heerenveen. De interim-coach heeft daar geen spijt van.

De 3-1 nederlaag in Alkmaar was de eerste van de Friezen sinds de tijdelijke terugkeer van De Haan. Tegen Voetbal International vertelt hij dat hij zichzelf niet te kritisch vond. "Nee, waarom? Ik weet dat het echt beter kan dan dat we tegen AZ hebben laten zien."

Na het duel met AZ stelde De Haan onder meer dat zijn spelers bij een achterstand 'te snel een loser' zijn. "Ik weet niet of de spelers van me zijn geschrokken, maar soms hebben ze dit nodig. Het begint allemaal met zelfbewustzijn, elkaar aansturen, corrigeren en met elkaar communiceren."

"Als we de bus in stappen, moeten we wel uitstralen dat we er echt alles aan doen om de punten te halen. Als het dan niet lukt, omdat de tegenstander een keer beter is, is er niets aan de hand. Maar dan moet je wél alles gegeven hebben."

Sc Heerenveen bezet na dertien speelronden de twaalfde plaats in de Eredivisie. Het Friese team verzamelde tot nu toe veertien punten.

De Haan: "Te kritisch? Nee, waarom?" (Pro Shots / Peter Lous)
De Haan: "Te kritisch? Nee, waarom?" (Pro Shots / Peter Lous)