Guardians of the Galaxy-regisseur bekritiseert plotspoiler-scoops

James Gunn, regisseur van Guardians of the Galaxy en de in 2017 te verschijnen vervolgfilm, heeft op social media uitgehaald naar de 'scoop'-cultuur rondom het onthullen van plotspoilers. Hij deed dit in een reactie op een mogelijke onthulling over Guardians 2.

De onthulling betrof de vooralsnog mysterieuze afkomst van Peter Quill, Chris Pratts personage uit Guardians of the Galaxy. In de vorig jaar verschenen film werd verteld hoe hij een aardse moeder en een buitenaardse vader heeft, wat hem uniek geschikt maakte om een anderszins dodelijke handeling uit te voeren in de finale van de film. Wie zijn vader is, is onderdeel van de plot van de tweede Guardians-film, en het onderwerp van veel speculatie.

Gisteren maakte Umberto Gonzalez, eigenaar van de website Heroic Hollywood en berucht scoop-jager, in een speciale video bekend dat hij van wel zeker vier onafhankelijke bronnen heeft gehoord wie de vader van Peter Quill is. Het zou Captain Mar-Vell zijn, een voorloper van Captain Marvel, en onderdeel van het Kree-ras dat in de eerste Guardians-film en de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. een grote rol speelt.

James Gunn reageerde op Gonzalez' bekendmaking door op Facebook te posten dat het gerucht "compleet onwaar" is en "niet eens in de buurt van de waarheid" komt. Volgens Gunn zijn de bronnen die Gonzalez gebruikte grote onzin. Hij vervolgde door journalisten in het algemeen te bekritiseren voor het najagen van dit soort plotdetails en het te brengen als een scoop.

"Ik snap de wens om 'scoops' rondom het gebruiken van personages casten van acteurs te willen posten, maar sinds wanneer is een plotspoiler een scoop? Is dat echt wat fans willen weten? Details van de plot voordat de film uitkomt? Ik ben dit werk gaan doen omdat ik van films hou, en ik denk dat dat ook geldt voor de meeste filmjournalisten. Het verpesten van plotdetails draagt niet bij aan de beleving van het zien van de film, dus bravo voor zij die niet met dat soort dingen mee doen."

Gunn voegde verder toe dat hij vanaf nu niet meer in gaat op dergelijke geruchten, want "uiteindelijk zal iemand met een spoiler komen waar een kern van waarheid in zit". Volgens de regisseur hebben de makers van Guardians 2 als doel een film op te leveren die niet draait om plot twists om vermakelijk te zijn en zullen toekomstige plotspoiler-geruchten waarschijnlijk "full of shit" zijn.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 verschijnt in mei 2017 in de bioscopen.

Guardians of the Galaxy: Peter Quill/Star-Lord