Fantastic Four-vervolg voorlopig uitgesteld

In het kader van schokkend en teleurstellend nieuws werd deze week bekend dat 20th Century Fox waarschijnlijk heeft besloten voorlopig geen vervolgfilm te produceren voor Fantastic Four. Dit blijkt uit het stilzwijgend verwijderen van de film van de releasekalender van zomer 2017.

Volgens Box Office Mojo heeft Fox drie nieuwe films (waaronder een nieuwe Murder on the Orient Express) gepland voor 2016 en 2017, en de datum voor Fantastic Four 2 op 'dat zien we nog wel een keertje' gezet. Het nieuws bevestigt verwachtingen die ontstonden na de teleurstellende kwaliteit én ontvangst van Fantastic Four, dat afgelopen zomer een poging was deze Marvel-franchise nieuw leven in te blazen.

Fox behoudt voorlopig wel de rechten op de personages, wat betekent dat ze nog een tijdje de gelegenheid hebben om goed na te denken over wat ze met de franchise willen doen. Het niet specifiek plannen van Fantastic Four 2 betekent immers niet dat de studio er helemaal niets meer mee wil doen, en dus lijkt een verhuizing van de personages naar het Marvel Cinematic Universe voorlopig nog niet in beeld. Wanneer de rechten zouden verlopen is momenteel niet publiekelijk bekend.

De studio heeft nog een aantal Marvel-rechten die vooralsnog in eigen handen blijven. Zo brengt Fox volgend jaar drie Marvel-verfilmingen uit, beginnend met Deadpool in februari, gevolgd door X-Men: Apocalypse in mei en Gambit in oktober.

Fantastic Four