Eerste trailer voor Captain America: Civil War

Het wordt held versus held in het volgende avontuur van Steve 'Captain America' Rogers. Chris Evans was gisteravond te gast bij talkshowhost Jimmy Kimmel en hij nam iets interessants mee: de eerste trailer voor de film waar veel Marvel-fans halsreikend naar uitkijken.

De film is de derde die draait om de titulaire Captain, maar ook een beetje het eerste Avengers-avontuur dat niet om de hele groep draait. Losjes gebaseerd op de Civil War-verhaallijn uit de comics, waarin Steve Rogers en Tony Stark tegenover elkaar komen te staan in een conflict dat draait om het gedrag van helden in de maatschappij, volgt deze film op de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron, waarin een hele stad werd verwoest, en het derde seizoen van de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D., waarin de overheid een positie inneemt tegen mensen met krachten.

Er valt een hoop te zien in de trailer. Ten eerste lijkt deze te benadrukken dat Civil War toch wel degelijk een Captain America-film is, en niet Avengers 2.5, zoals we het wel eens spottend willen noemen. Daarnaast geeft het de eerste blik op Black Panther, is enigszins te zien wie aan wiens kant staat in dit conflict en lijken beelden te hinten naar het verlies van één van de Avengers.

Captain America: Civil War, met Chris Evans, Robert Downey, Jr, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Don Cheadle en anderen, is vanaf 28 april in de bioscopen te zien.