Bayern München naar laatste zestien, Arsenal hoopt nog

Bayern München heeft zich dinsdagavond met een overtuigende zege op Olympiakos geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Duitse kampioen won met 4-0 van de Grieken.

De thuisploeg maakte snel een eind aan de illusies van Olympiakos. De Spaanse keeper Roberto werd direct afgestraft door Douglas Costa, nadat hij een schot niet onder controle had gekregen. Robert Lewandowski was van afstand trefzeker en Arjen Robben gaf Thomas Müller de assist voor de derde treffer in de twintigste minuut. De Nederlandse vleugelaanvaller viel na ruim een half uur spelen uit met een lichte spierblessure. Zijn club gaat niet uit van een groot probleem.

Bayern München speelde een groot deel van de tweede helft met tien man, omdat Holger Badstuber een directe rode kaart kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Het was voor de Duitsers geen belemmering om door te gaan met scoren. Kingsley Coman zorgde voor de eindstand.

Arsenal

Arsenal mag in dezelfde groep blijven hopen op een plek bij de laatste zestien. Met een hoofdrol voor Alexis Sánchez versloeg de club uit Londen in Emirates Stadium Dinamo Zagreb. Mesut Özil opende de score. De Duitser kon ongehinderd een uitstekende voorzet van Sánchez binnen koppen. De Chileen kon vier minuten later zelf scoren na knullig balverlies in het eigen doelgebied van de Argentijn Leonardo Sigali. Na rust scoorde Sánchez wederom na een prachtige steekpass van Joel Campbell.

Arsenal en Olympiakos gaan in een onderling duel op 9 december in Griekenland beslissen wie er doorgaat.