PSV wacht met rekenen in Champions League

Als PSV woensdagavond op Old Trafford Manchester United treft, staat de koppositie in groep B van de Champions League op het spel. De thuisploeg kan zich door een zege zelfs al verzekeren van een vervolg in de knock-outfase van de Champions League.

PSV kan met winst zijn doel (overwinteren in Europa) ook al bereiken als CSKA Moskou in eigen huis punten laat liggen tegen VfL Wolfsburg. Maar pokeren is in de vijfde van zes speelronden (nog) niet besteed aan de Eindhovenaren. "Aan rekenen doe ik niet. Dat is alleen maar lastig, dat mogen anderen doen", blikt PSV-middenvelder Jorrit Hendrix vooruit. "United is thuis favoriet. Wij hebben niks te verliezen en dus we gaan vol in de aanval en voor de winst, maar een punt is mooi meegenomen."

Hendrix was een van de uitblinkers in het thuisduel met Manchester United dat in september verrassend werd gewonnen door de Eindhovenaren (2-1). Toch kan de controlerende middenvelder nog niet rekenen op een vaste basisplaats en is het nog de vraag of hij woensdag vanaf de aftrap mag meedoen. Trainer Phillip Cocu kiest dit seizoen afhankelijk van de tegenstander afwisselend tussen hem of Adam Maher. Hendrix kijkt uit naar de wedstrijd in Manchester. Zijn enige kennismaking met Old Trafford tot dusver was een rondleiding, in zijn jeugd. "Die sfeer en het stadion, daar doe je het voor. Het is een heel mooi affiche."

Moedeloos

Veel vertrouwen uit de laatste wedstrijd kan PSV niet putten. In Tilburg werd zaterdag een voorsprong tegen Willem II verspeeld en de titelverdediger moest zich tevreden stellen met één punt (2-2). Hendrix bekende zaterdag na afloop dat hij moedeloos wordt van het onnodige puntenverlies tegen 'kleine' clubs in de competitie. "Het is al veel te vaak gebeurd en als het zo blijft gaan we nog veel dure punten laten liggen. We hebben het al vaker gehad en vervolgens spelen we weer een wereldpot. Je weet het bij ons maar nooit", klonk het gelaten.

Ook aan de blessuregolf bij de tegenstander hecht Hendrix weinig waarde. Trainer Louis van Gaal kan woensdag geen beroep doen op Phil Jones, Ander Herrera, Antonio Valencia, Luke Shaw en Marouane Fellaini en bovendien is er nog twijfel over de inzetbaarheid van Wayne Rooney en Anthony Martial. "Ze hebben genoeg spelers om dat op te vangen", stelt Hendrix nuchter vast.

PSV wacht met rekenen in Champions League
PSV wacht met rekenen in Champions League (Foto: ANP)