Cruijff: "Ontslag Jonk is teken van Ajax' zwakte"

Johan Cruijff stelt dat Wim Jonk zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een nieuwe baan, mocht hij inderdaad ontslagen worden bij Ajax.

Hoewel Jonk niet van plan is om te vertrekken, wil Ajax nog steeds van het hoofd opleidingen af. Cruijff neemt het ook deze week in zijn column in De Telegraaf voor Jonk op. "Het zegt wel iets dat ik al door vier clubs voor hem benaderd ben. Die geïnteresseerd zijn in iemand die ballen toont."

Cruijff omschrijft Jonk als iemand die ergens voor staat en dat ook waarmaakt. "Daarom is het een teken van zwakte als ontslag de enige oplossing is die je voor zo iemand kan bedenken." Cruijff maakte vorige week bekend dat hij alle onrust bij Ajax zat is en dat hij de Amsterdamse club de rug toekeert.

In sportief opzicht trok Ajax zich dit weekend weinig van alle ophef aan, want zonder problemen werd Cambuur zaterdag met 5-1 verslagen. De goals werden gemaakt door Davy Klaassen (twee), Joël Veltman, Arek Milik en Amin Younes. Ajax houdt daardoor drie punten voorsprong op Feyenoord.