FOK!filmtips: Man Of Steel (2013) + Spawn (1997)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK! geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien?

Vandaag moest er even hard met de vuist op tafel geslagen worden in de redactieruimte van de FOK!filmtip. Er zijn vanavond om 20.30 uur meerdere films te zien en dat betekent dat een beetje filmgek op tijd de afstandsbediening in beslag zal moeten nemen. Zo kunnen liefhebbers van een romantisch drama vanavond bij RTL8 terecht, waar Rachel Getting Married (2008) van Jonathan Demme (The Silence Of The Lambs, Neil Young Journeys, Ricki and the Flash) te zien is. In de film draait het om Kym (Anne Hathaway), een jonge vrouw die een weekend lang een afkickkliniek mag verlaten voor het huwelijk van haar zus. Terwijl vrienden en kennissen van de bruid en bruidegom komen feestvieren zorgt Kym met haar vlijmscherpe oneliners voor de nodige spanningen. Op SBS9 kunnen fans van melige flauwe onderbroekenlol voor de 4198e keer kijken naar het zeer matige Police Academy 3: Back in Training.

Man of Steel: Clark in outfit

Voor de FOK!filmtips van vandaag moet je vanavond toch echt bij de zender Veronica zijn, die vanavond in het teken van superhelden staat. Zo is daar om 20.30 uur de zeer indrukwekkende rolprent Man Of Steel (2013) te zien. De film van regisseur Zack Snyder is een reboot van de film Superman uit 1978, waarmee acteur Christopher Reeve wereldberoemd zou worden als de superheld van de planeet Krypton. Die rol wordt in deze verfilming vertolkt door de Britse acteur Henry Cavill, die we eerder al zagen schitteren in films zoals Stardust (2007), Immortals (2011) en eerder dit jaar in The Man from U.N.C.L.E. (2015). Het verhaal werd al ettelijke malen verfilmd maar zelden zagen we een authentiekere benadering van het oorspronkelijke verhaal als in deze explosieve superheldenfilm. Daar zal ook collega Breuls het niet mee oneens zijn.

Spawn

Om 23.15 uur is het vervolgens op dezelfde zender tijd voor de ondergewaardeerde stripverfilming van Todd McFarlane's cultklassieker Spawn (1997) van regisseur Mark A.Z. Dippé, die via het special effects-bedrijf Industrial Light and Magic van George Lucas in het filmvak zou rollen en met deze film zijn debuut maakte. Michael Jai White speelt de rol van Jay Simmons, een huurmoordenaar die door zijn baas Jason Wynn (Martin Sheen) wordt bedrogen en vermoord. Simmons krijgt vervolgens van de duivel de kans om wraak te nemen. Als Spawn keert hij terug naar de Aarde en krijgt daar van een hulpje van de duivel te horen dat hij Wynn moet vermoorden. Spawn wordt zo gedwongen om te kiezen tussen goed en kwaad. Een fijne duistere superheldenfilm uit het B-film segment met heerlijk 'foute effecten' die niet al te gek vaak meer op de Nederlandse televisie te zien is.