FOK!filmtip: Red Dragon (2002)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK! geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien?

Red Dragon

Over de FOK!filmtip van vandaag hoeven we niet lang na te denken. Omdat we bij FOK! uitgaan van tv-zenders die overal in Nederland te ontvangen zijn is het aanbod vanavond vrij mager te noemen. Zo kunnen liefhebbers van hippe musicalfilms terecht bij de zender SBS9 om 20.30 uur waar de film High School Musical 3: Senior Year (2008) wordt vertoond. Avontuurlijke filmfans kunnen op datzelfde tijdstip terecht bij NET5 waar Jurassic Park III  (2001) te zien is.

Red Dragon 1
I am the Dragon. And you call me insane.

De FOK!filmtip van de dag gaat echter naar de ijzersterke thriller Red Dragon, die om 22.15 uur op NET5 wordt uitgezonden. In de door Brett Ratner (X-Men: The Last Stand, Tower Heist, Movie 43) geregisseerde rolprent, die de opvolger is van The Silence of the Lambs (1991) en Hannibal (2001), mag de voormalige FBI-agent Will Graham (Edward Norton) na enkele jaren rust weer op jacht naar een weerzinwekkende seriemoordenaar die de Tooth Fairy wordt genoemd. Om de sadistische psychopaat achter de tralies te krijgen zal Graham weer samen moeten werken met Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), de kannibalistische psychiater die jaren geleden door Graham werd opgepakt. Wat Graham echter niet weet is dat Lecter en de Tooth Fairy ook met elkaar in contact staan. Het is het begin van een bloedstollend kat-en-muisspel.