Populariteit Hollande stijgt weer na aanslag

De doorgaans in opiniepeilingen beroerd scorende Franse president Hollande krijgt meer respect na de terroristische aanslagen op 13 november in Parijs. Volgens een zondag in het Journal du Dimanche gepubliceerde opiniepeiling is maar liefst 27 procent van de ondervraagden tevreden over hem. Dat is zeven procentpunt hoger dan in oktober. Het is voor François Hollande een mooie score.

Slechts 73 procent van de ondervraagden is ontevreden over hem. Dat percentage was in oktober nog 79 procent. Een op de drie ondervraagden is heel erg ontevreden over Hollande.

De socialist werd half mei 2012 president van Frankrijk en maakt geen indruk in peilingen. De resultaten die zondag zijn gepubliceerd, zijn de beste sinds januari. Toen hadden jihadisten de redactie van het blad Charlie Hebdo en een koosjere supermarkt in Parijs aangevallen en steeg Hollande vervolgens in de peilingen twaalf procentpunt naar 29 procent tevreden ondervraagden. In december 2014 was slechts 17 procent tevreden over de president.

Populariteit Hollande stijgt weer na aanslag
Populariteit Hollande stijgt weer na aanslag (Foto: ANP)