Zeilster Bouwmeester blijft op WK-medaillekoers

Ook na de tweede dag bij het WK in de Laser Radial ligt zeilster Marit Bouwmeester nog steeds op medaillekoers. De titelverdedigster handhaafde zich zaterdag in Oman op de tweede plaats, op twee punten van de Deense leidster Anne-Marie Rindom. De Friezin, al zeker van deelname aan Rio 2016, eindigde in de twee dagraces als zesde en vierde.

In Buenos Aires hebben Annemiek Bekkering en Annette Duetz het WK in de 49er-FX zaterdag afgesloten als negende. Het duo ging als achtste de medaillerace in, maar verloor daar nog een plekje. De titel ging naar het Italiaanse duo Conti/Clapcich.

Nina Keijzer en Claire Blom konden op het Argentijnse water de olympische kwalificatie niet afronden. Het duo eindigde op de 21e plaats. Het Nederlandse koppel had een plek bij de eerste zeven landen in het geschoonde eindklassement nodig om het ticket naar Rio definitief veilig te stellen. Keijzer en Blom krijgen komend jaar bij het WK 2016 en bij de olympische zeilweek in Hyères nog twee kansen om het olympische startbewijs alsnog af te dwingen.

Bouwmeester blijft op medaillekoers
Bouwmeester blijft op medaillekoers (Foto: ANP)