Depay trefzeker voor winnend Manchester United

Memphis Depay was zaterdagmiddag goud waard voor Manchester United door de openingstreffer binnen te schieten op bezoek bij Watford. Het duel won United uiteindelijk met 1-2.

De voormalige aanvaller van PSV mocht dit weekend sinds lange tijd weer eens starten. Het ontbreken van zowel Wayne Rooney als Anthony Martial, dwong zijn coach ertoe om zijn miljoenenaankoop weer een kans te geven. Van Gaal hoopte dat Depay zich zou revancheren voor zijn matige vorm van de afgelopen periode.

Na drie minuten voetballen kon een voorzet van de Nederlander maar half worden weggewerkt, waarna Ander Herrera het leder kon oppikken en een schot produceerde. De inzet van de Spanjaard kon ternauwernood worden geblokt door verdediger Miguel Ángel Britos. De corner die volgde sorteerde geen effect, maar het was United wat de klok daarna bleef slaan.

In de elfde minuut zorgde nummer zeven van The Red Devils voor het breken van de ban. De stadionomroeper riep de naam ‘Memphis’ om nadat hij een perfecte voorzet van Herrera kon binnen werken achter Heurelho Gomes: 0-1. Een fantastische manier voor de getergde international om zijn gram te halen.

Memphis is back!

Posted by FOX Sports NL on zaterdag 21 november 2015

Memphis Depay scoort de 0-1. (Bron: Facebook/FOX Sports)

Helaas voor Herrera, was het feestje van korte duur, want na 25 minuten moest hij zich laten vervangen vanwege een blessure. United kansen kreeg daarna kansen om de score uit te breiden, Chris Smalling en Juan Mata mochten dat zich aanrekenen, maar de marginale voorsprong bleef op het scorebord.

Het kwam de manschappen van Van Gaal duur te staan dat het kansen had gemist. Ighalo had namelijk een aantal keren de gelijkmaker op de schoen. United mocht David De Gea in eerste instantie danken dat voorsprong werd vastgehouden. Maar de doelman had in de 87e minuut van de het duel geen antwoord op de strafschop en daarmee de gelijkmaker van Troy Deeney.

Uiteindelijk zorgde Bastian Schweinsteiger in de laatste minuut van het duel voor de verdiende overwinning, door de redding van Gomes op een schot van Andreas Pereira nutteloos te maken, en de rebound binnen te tikken.