HSV profiteert optimaal van missers van Dortmund

Het was voor Borussia Dortmund een dag waarop alles tegenzit. Op bezoek bij Hamburger SV werden de kansen niet benut en liet de defensie steken vallen: 3-1.

Na een wat afwachtende openingsfase kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Ivo Ilicevic sprong echter te onrustig om met de mogelijkheid. Twee minuten later revancheerde Ilicevic zich. De buitenspelval van Dortmund klapte verkeerd dicht, waardoor de middenvelder in zijn eentje op de keeper af kon. Ilicevic scoorde niet, maar versierde een pingel.

Pierre-Michel Lasogga ging achter de bal staan en faalde niet vanaf de strafschopstip, 1-0. De spits van HSV liet doelman Roman Burki kansloos. Voor rust verdubbelde 'Die Rothosen' de score. Nicolai Müller stormde met de bal aan de voet op in het centrum en stelde Lewis Holtby met een eenvoudige pass in staat de 2-0 tegen de touwen te werken.

Wederom zag de defensieve organisatie van Dortmund er niet goed uit. Vooral middenvelder Julian Weigl legde geen strobreed in de weg. Na rust werd de malaise voor Dortmund nog groter. Bij een corner voor HSV kopte Mats Hummels het leder wel heel knullig in hte eigen doel. Als een volleerde spits knikte Hummels de bal met een stuit in het eigen net, 3-0.

Dortmund kreeg ook kansen, maar sprong daar onzorgvuldig mee om. Ook vormde HSV-doelman Rene Adler een sta in de weg. De Duitse sluitpost bracht een keer of zes geweldig redding. In de slotfase wist Pierre Emerick Aubameyang de eer nog enigszins te redden. Eindelijk wist de spits wél een kans te benutten. De assist was van Adnan Januzaj: 3-1.