Cocu eist scherpte na 'vreemde week'

Het was geen makkelijke week voor PSV, maar trainer Phillip Cocu eist desondanks schepte van zijn ploeg. "Het was een vreemde, moeilijke week voor ons allemaal. Maar we moeten de draad van voor de interlandperiode weer oppakken. We kunnen ons geen verslapping of puntverlies veroorloven", zei hij vrijdag in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II van zaterdag

Verschillende PSV'ers waren met het Nederlands elftal op pad in Hannover, waar Oranje met de aanslagen in Parijs nog vers in het geheugen tegen Duitsland zou spelen. Dinsdagavond werd het duel plots afgezegd vanwege een terreurdreiging, waarna het elftal halsoverkop vertrok uit de Duitse stad. Donderdag meldde PSV dat de vader van Maxime Lestienne was overleden. Een maand terug overleed zijn moeder.

"Het is best lastig om de draad dan weer op te pakken. Natuurlijk voetballen we en trainen we gewoon, maar dat het de een wat meer moeite kost dan de ander is normaal", aldus de trainer, die in Willem II (zestiende in de eredivisie) een lastige tegenstander ziet. "Naar mijn idee staan ze te laag, want ze spelen goed voetbal en hebben veel kwaliteit. Het verschil lijkt groter dan het daadwerkelijk is, ook omdat ze behoorlijk wat pech hebben gehad."

Lestienne is er vanzelfsprekend niet bij in Tilburg.

Cocu eist scherpte na ,,vreemde week''
Cocu eist scherpte na ,,vreemde week'' (Foto: ANP)