[eSports] 'Huni naar Noord-Amerika als AD Carry'

Het League of Legends-seizoen is afgelopen en dat betekent dat de teams in een jaarlijks transfercircus belanden. Dit jaar lijkt bizarder dan ooit te worden, met meerdere teams in Europa en Noord-Amerika die meer dan de helft van hun spelers moeten wijzigen. Een van de grootste jawdroppers is het gerucht dat Huni, de toplaner van Fnatic, op het punt zou staan om niet alleen van Europa naar Noord-Amerika te verhuizen, maar ook nog eens van rol te switchen van top lane naar AD Carry.

Website Daily Dot, die nogal eens geruchten plaatsen die waar blijken te zijn, zegt via een goedgeïnformeerde bron te weten dat de Koreaan Huni het niet eens te zijn met de coach van Fnatic, Luis 'Deilor' Sevilla, en daarom bij het  team weg te willen. Deilor schijnt nogal strikte eisen aan de spelers te stellen, waaronder ook over de leefstijl. Ook zou Huni zijn salaris te laag vinden en van mening zijn dat hij in de NA LCS een stuk meer kan binnenroeien.

Ondertussen zitten de overige Europese teams ook niet stil. Zo zijn de Unicorns of Love met een volledig team naar San Jose afgereisd voor de Intel Extreme Masters die morgen beginnen. Naast de vaste waardes Hylissang en Vizicsacsi gaan zij het seizoen ogenschijnlijk beginnen met Gilius in de jungle, die aan het eind van de summer split de vertrokken Kikis al verving, Fox van H2K Gaming in de midlane en Steeelback als AD Carry, die afgelopen zomer nog door Fnatic aan de kant werd gezet door Fnatic.

De midlaner van Unicorns, PowerOfEvil, is inmiddels definitief vertrokken naar Origen, die ook in San Jose bivakkeren, om daar naar men zelf zegt samen met xPeke aan de slag te gaan.

Voor wat betreft de Nederlanders is er nog een hoop onduidelijk. De enige die zekerheid van spelen lijkt te hebben is Fabian 'Febiven' Diepstraten bij Fnatic. Zowel Joey 'Youngbuck' Steltenpool, afgelopen summer split nog vertrokken naar de NA LCS om te coachen, als Erik 'Tabzz' van Helvert en Ilyas 'Shook' Hartsema zitten in de zogeheten Free Agent Pool, wat simpel vertaald een clubje spelers is dat geen team heeft.

Heo 'Huni' Seung-hoon (foto: Riot Games/Flickr)
Heo 'Huni' Seung-hoon (foto: Riot Games/Flickr)