FOK! Wat een weer: code oranje!

Harde werkers opgelet! Er is nog steeds code geel van kracht. In de kustprovincies Groningen, Friesland, Noord-Holland en Zuid-Holland is zelfs opgeschaald naar code oranje.  Aan de kust kunnen windstoten tot 110 km per uur voorkomen, landinwaarts tot 90 km per uur. Wees dus voorzichtig als je de weg opmoet.

Ook de NS speelt uit voorzorg in op de weersomstandigheden. In de ochtend en mogelijk de gehele dag rijden er op het traject Zaandam - Den Helder minder intercity's. In de loop van de dag zal bekeken worden of de aangepaste dienstregeling stand moet houden of dat kan worden overgegaan op de normale dienstregeling. 

Een prachtige foto van qltel uit het Reichswald. Het is te hopen dat het rustig is gebleven in Duitsland nadat gisteren de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland werd afgelast door de vondst van explosieven. 

Herfst in het Reichswald  (Foto: qltel)
Herfst in het Reichswald (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1811 wordt de Burgerlijke Stand in de Lage Landen ingevoerd door Napoleon Bonaparte.

* In 1990 krijgen buitenlanders toestemming van Saddam Hoessein om vanaf 25 december Irak te verlaten.  

* In 1959 bracht Peter Koelewijn het nummer "Kom van dat dak af!" uit. 

* In 1307 is de legende van Willem Tell gaan leven. Tell zou met pijl en boog een appel op het hoofd van zijn zoon doormidden geschoten hebben.