Qatar als eerste Aziatisch land naar finaleronde kwalificatie WK

Qatar is het eerste Aziatische land dat zich plaatst voor de finaleronde in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De oliestaat is na de 0-3 zege in Bhutan zeker van de groepswinst in groep C. Qatar werd geholpen omdat China en Hong Kong niet tot scoren kwamen.

Van de acht groepen plaatst alleen de groepswinnaar zich rechtstreeks voor de volgende ronde. Ook de vier beste nummers twee maken nog kans op de WK-tickets.

In groep A is Saudi-Arabië dichtbij na een 0-10 zege bij Oost-Timor. Ook de V.A.E. is nog in de race na een 1-2 zege. Eind maart spelen Saudi-Arabië en V.A.E. tegen elkaar, waar mogelijk de groepswinst op het spel staat.

Australië blijft aan kop in groep B dankzij een 0-4 overwinning bij Bangladesh. Tim Cahill was de grote man met een hattrick. Ook Zuid-Korea is dichtbij de finaleronde. In Laos werd er met 0-5 gewonnen. Het land heeft aan één punt voldoende voor de groepswinst in groep F.

In maart 2016 gaat de kwalificatie verder, dan zijn de twee laatste wedstrijden. Deze kwalificatie geldt niet alleen voor het WK voetbal, maar is tevens ook het kwalificatietoernooi voor de Azië Cup in 2019. De landen die zich voor de finaleronde in de kwalificatie plaatsen, zijn ook zeker van een plek op het continentale eindtoernooi. De overige landen moeten nog één of meerdere ronden spelen om de Azië Cup te halen.