Oud en nieuw voor Valkyrie Chronicles

Het Japanse Famitsu kreeg lucht van niet een maar twee Valkyria-games. Niet alleen kunnen we uitkijken naar een geheel nieuw deel, ook komt er een remaster van het originele Valkyria Chronicles.

Valkyria Chronicles Remaster komt 10 februari uit op PlayStation 4. Het krijgt onder andere donwloadable content en trophy-ondersteuning. Het nieuwe deel heet Valkyria: Azure Revolution. Er zal een demo bij de remaster-versie zijn, en het volledige spel komt in de winter van 2016 in Japan uit.

De projectleider van Valkyria: Azure Revolution, Takeshi Ozawa, geeft aan dat het spel een RPG met een realtime vechtsysteem zal zijn. ""Aanvankelijk waren we een realtime strategie-spel aan het overwegen, maar we gingen voor een RPG omdat we denken dat meer gebruikers dat willen spelen. Het concept van het vechtsysteem en de sensatie van het slagveld zijn hetzelfde, maar omdat het een RPG met een simulatie-elementen is, kun je het slagveld ervaren met een andere invalshoek."

Spelers zullen in hun basis een gevecht in een 'dungeon' voorbereiden, de missie doen met allerlei doelen en dan weer terug keren. Acties in bijvoorbeeld het veld worden aan knoppen toegekend door de speler. Je kunt maximaal vijf teamleden bij je hebben. Je bestuurt er één van, terwijl de rest door de AI geregeld worden.

Of beide Valkyria-spellen ook in Europa uitkomen is nog niet bekend.

Famitsu met Valkyria

Famitsu met Valkyria