Ezra Millers The Flash 'moet multidimensionaal zijn'

Ezra Miller, van wie we al ruim een jaar weten dat hij in 2018 te zien zal zijn als Barry Allen in de filmversie van The Flash, zal tegen de tijd dat we hem zien een publiek te overtuigen hebben van het nut van twee Barry Allens. Aan Entertainment Weekly lichtte de acteur, die momenteel bezig is met de opnames van Fantastic Beasts and Where to Find Them, toe wat het verschil is tussen zijn Barry Allen en de versie die momenteel op tv te zien is.

"Nou, om te beginnen wordt dit een film," begint Miller, die in 2017 al te zien zal zijn in Justice League en heel misschien ook een cameo heeft in Batman v Superman, volgend jaar. "Ik zou graag willen dat het een verkenning wordt van een mens, een multidimensionaal persoon, zogezegd." De acteur realiseert zich kort dat hij net een woordgrapje maakte over het feit dat de Flash in de comics (en inmiddels ook op televisie) in meerdere parallele dimensies bestaat, en vervolgt: "Ik zou het personage meerdere dimensies willen laten hebben. Maar echt, ik zou willen dat hij de dimensies heeft die we allemaal kennen en waarderen, en er dan een paar aan toevoegen die doel realiseren hoe geweldig deze superheld is. Ik hoop hem te realiseren als een persoon, en ik denk dat wat het meest interessant voor mij is in de mythologie van superhelden is wanneer we de menselijkheid van iemand die een held is voelen, of het heldendom van iemand die zijn gebreken heeft en diep menselijk is."

Dat is natuurlijk zowel een hoop gebakken lucht als een lange opsomming van standaardkenmerken die acteurs over hun personages te zeggen hebben, minus wellicht het gedeelte over superhelden. Het is duidelijk dat Miller nog niet echt heeft nagedacht over de rol, die hij misschien ook pas over een klein jaar voor het eerst zal spelen. Op dit moment speelt Grant Gustin de rol van Barry Allen op televisie; hij is te zien in Arrow, The Flash en het nog te verschijnen DC's Legends of Tomorrow. Als de Flash is hij momenteel één van de populairste superhelden op televisie en het valt nog te bezien wat Gustin vindt van Millers implicatie dat zijn Barry Allen blijkbaar niet zoveel diepgang heeft. Kijkers kunnen het zelf gelukkig beoordelen: de serie is in de VS bezig met het tweede seizoen en in Nederland is het eerste seizoen te zien bij Fox.

De filmversie van The Flash, die logischerwijs los staat van de tv-serie, zal worden geregisseerd door Seth Grahame-Smith, die ook het scenario van de film zal schrijven. De film wordt geproduceerd door Zack en Deborah Snyder en Charles Roven, de huidige kapiteins van het DC Extended Universe.

The Flash (DC Comics)