Van Seumeren pislink om spreekkoren FC Utrecht

Frans van Seumeren is helemaal klaar met de racistische spreekkoren, die zo nu en dan in Stadion Galgenwaard te horen zijn. Dit heeft de eigenaar van de club uit de Domstad aan RTV Utrecht laten weten.

"Verschrikkelijk dat wij er constant mee moeten leven", aldus Van Seumeren in het vraaggesprek op de Utrechtse zender. In de thuiswedstrijden tegen FC Twente en Ajax ging het eerder al mis. Bij het duel tegen de Amsterdammers klonk vanaf de Bunnikside, de zijde waar de harde kern van FC Utrecht zit, een kwetsend lied over Joden.

"We zijn bezig iets op te bouwen en dat wordt afgebroken door een kleine groep mensen in het stadion. Ik vind het hartstikke asociaal", aldus een kwade Van Seumeren. "Ik snap niet dat die mensen niet realiseren dat het allemaal ten koste gaat van de club."

De spreekkoren kosten FC Utrecht bakken met geld. Zo moest de club al 10.000 euro ophoesten na de ontmoeting met Ajax. Daarnaast hebben de Domstedelingen voor het duel tegen Ajax (half december) dusdanig veel maatregelen genomen, dat men 150.000 euro aan inkomsten zal mislopen.

Mochten de racistische geluiden aan blijven houden, dan overweegt Van Seumeren een vertrek uit Utrecht. "Het moet afgelopen zijn, want anders stop ik er echt een keer mee."