Van der Sar betreurt vertrek Cruijff

Edwin van der Sar betreurt dat Johan Cruijff zijn rol als adviseur bij Ajax neerlegt. "Ik heb hem zelf niet gesproken. Ik heb het in de krant gelezen en het is ontzettend zonde dat het zo ver is gekomen", laat de statutair directeur van de Amsterdamse club in een reactie aan het ANP weten. "Ik had liever gezien dat we iedereen aan boord hadden gehouden."

"Het is duidelijk dat hij zijn naam niet meer wil verbinden aan dat wat hier bij Ajax gebeurt, maar ik wil benadrukken dat wij hier geen koerswijziging hebben ingezet", zegt de oud-doelman die volgens plan volgend jaar algemeen directeur Dolf Collee opvolgt. "De uitgangspunten waarmee onze jeugdopleiding werkt worden niet veranderd."

Van der Sar probeerde de afgelopen maanden vergeefs Wim Jonk en de andere leden van het zogenoemde Technisch Hart van de huidige koploper van de eredivisie weer met elkaar rond de tafel te krijgen. De leiding van Ajax besloot vorige week afscheid te nemen van het hoofd jeugdopleiding, die al maanden niet meer bij vergaderingen aansloot. Dat leidde weer tot onvrede van Cruijff die maandag zijn wekelijkse column in de Telegraaf begon met de woorden: ik stop ermee.

Van der Sar betreurt het arbeidsconflict tussen Ajax en Jonk, waarover waarschijnlijk een arbitragecommissie gaat oordelen. "Dat er een arbeidsconflict met Wim Jonk is vind ik heel vervelend, maar daar ga ik inhoudelijk nu niks over zeggen."

Van der Sar betreurt vertrek Cruijff
Van der Sar betreurt vertrek Cruijff (Foto: ANP)