Nieuw album Roger Waters in 2016

Na 24 jaar verschijnt er volgend jaar weer een soloalbum van Roger Waters. De 72-jarige medeoprichter van Pink Floyd werkt momenteel aan de plaat, vertelt hij aan Digital Spy.

Al in 2012 zei Waters dat een vierde studioalbum in de maak was. Maar kort daarna koos hij ervoor om zich te focussen op andere projecten. Inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt. ''Ik ben er nu mee bezig'', bevestigde de zanger en gitarist.

Niet alle nummers op het album zullen gloednieuw zijn. ''Ik denk dat ik ongeveer zes hele nieuwe liedjes heb en nog eens zes die wat ouder zijn.'' Sommige daarvan heeft Waters zelfs meer dan vijftien jaar geleden geschreven.

Tournee
De bejaarde rocker wil uiteindelijk ook op tournee met de nieuwe plaat. ''Ik speel met het idee om er een arenashow van te maken.''

Het album gaat over een jongen en zijn grootvader die in Noord-Ierland wonen. Het zwaarbeladen thema draait om het doden van kinderen in de oorlog. ''Het album gaat in op de vraag waarom wij kinderen doden. Er zijn twee personages, een grootvader en een kleinkind, zij proberen antwoord op de vraag te krijgen door rond te dolen.''

Nieuw album Roger Waters in 2016
Nieuw album Roger Waters in 2016 (Foto: BuzzE)