GSOD: Van Gerwen veegt de vloer aan met Huybrechts

Darter Michael van Gerwen heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts, een toernooi met de beste darters van de rivaliserende bonden PDC en BDO. De Brabander had in Wolverhampton weinig moeite met de Belg Kim Huybrechts die een veel te laag gemiddelde gooide: 16-4.

Door de zege van Van Gerwen bestaat nog steeds de kans op een Nederlands onderonsje in de eindstrijd. Vrijdag bereikte Raymond van Barneveld al de halve finale.

Bij de eerste onderbreking had Van Gerwen zijn Belgische opponent onder de duim. De Nederlander ging de break in met een gemiddelde van liefst 122 en had al finishes van 135 en 112 op zijn naam staan. Huybrechts deed weinig fout. Hij gooide zelf 141 uit, maar stond wel met 4-1 in legs achter.

Van Gerwen bleef zijn niveau vasthouden en liep uit naar 8-2. In het vervolg werd het een steeds pijnlijker verhaal voor Huybrechts. Van Gerwen raasde maar door liep met een 127-finish uit naar 13-2. Na acht op rij gewonnen legs door Van Gerwen mocht Huybrechts nog een leg pakken, maar vervolgens was het snel gedaan met de nummer dertien van de wereld.

Van Barneveld komt zondagmiddag in de halve eindstrijd uit tegen Phil Taylor. Van Gerwen neemt het op tegen Michael Smith, die zaterdagavond verrassend Adrian Lewis versloeg.

De Grand Slam of Darts is het enige grote toernooi dat Van Gerwen nog nooit op zijn naam schreef. De finale wordt zondagavond gespeeld. De winnaar neemt 140.000 euro mee naar huis.