Oud-DFB-baas Schmidt bekent dat hij van WK-deal wist

Hij wist er inderdaad van. Voormalig secretaris-generaal van de Duitse voetbalbond (DFB) Horst Schmidt heeft in 2000 het beruchte contract tussen Franz Beckenbauer en FIFA-bobo Jack Warner gezien. Schmidt bevestigde vrijdag tegenover het blad Bild de berichtgeving van de Süddeutsche Zeiting van donderdag.

Het louche contract tussen de voorzitter van het organiserend comité voor het WK 2006 en de zeer corrupte voormalig vicepresident van de wereldvoetbalbond werd getekend vlak voor de toekenning van dat WK. Duitsland won de verkiezing, met twaalf stemmen tegen elf. De afgelopen weken duidt de ene na de andere onthulling er echter op dat het WK gekocht is.

Schmidt gaf vrijdag toe dat hij het document in 2000 heeft gezien. "En ik denk dat ik niet de enige was", zei hij zonder namen te noemen. Niemand binnen de DFB greep echter in; de deal werd verzwegen. Het contract tussen Beckenbauer en Warner staat los van de 6,7 miljoen euro die de Duitse bond overmaakte aan de FIFA om de organisatie te krijgen.

Schmidt bekent dat hij van WK-deal wist
Schmidt bekent dat hij van WK-deal wist (Foto: ANP)