Blind eist passie en strijd

Danny Blind eist dat zijn spelers de oefenwedstrijd tegen Wales uiterst serieus benaderen. "We willen strijd en beleving zien", zei hij donderdag in Cardiff op een persconferentie. "We spelen nu voorlopig vriendschappelijke wedstrijden, maar zo moeten we die niet benaderen."

"We moeten een lange periode overbruggen", verwees Blind naar de start van het WK-kwalificatietoernooi volgend jaar september. "Maar alles moet nu in het teken staan van die kwalificatie. Ik zal andere spelers een kans geven. Maar ik wil een gepassioneerd Nederlands elftal zien. Een ploeg die iets wil goedmaken. We zijn heel veel aan goodwill kwijtgeraakt. Het Nederlands elftal is van het volk, dat ook terecht erg teleurgesteld is. We moeten iedereen weer voor ons gaan winnen."

Blind beseft dat goede resultaten ook zijn eigen positie zullen verstevigen, na slechts één zege in vier duels. "Mijn cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven", stelde hij. "Maar het gaat niet om mij. Het belangrijkste is dat het team weer succes gaat hebben."

Blind eist passie en strijd
Blind eist passie en strijd (Foto: ANP)