Vrouwenteam FC Twente gaat record pakken

De thuiswedstrijd van het vrouwenteam van FC Twente tegen Barcelona woensdagavond in de achtste finales van de Champions League zal door dik 14.000 toeschouwers worden bezocht. Daarmee breekt de ploeg van coach Arjan Veurink het record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. Bij het play-offduel van Oranje voor het WK vorig jaar november in Den Haag tegen Italië (1-1) waren iets meer dan 13.000 toeschouwers aanwezig.

FC Twente bereikte half oktober voor de eerste keer de laatste zestien van de Champions League door het favoriete Bayern München verrassend uit te schakelen. Na 1-1 in de thuiswedstrijd eindigde het duel in Duitsland in 2-2. Middenveldster Maayke Heuver blikte dinsdag op de website van FC Twente met veel plezier terug op met name de wedstrijd voor eigen publiek.

"De supporters waren in één woord geweldig tegen Bayern München. Toen zaten er ruim 6500 in het stadion. Ik had kippenvel toen we het veld opkwamen. Ik hoop op opnieuw een mooie avond met een goede uitslag. Dit zijn de wedstrijden waar ik als klein meisje van gedroomd heb."

Vrouwenteam FC Twente gaat record pakken
Vrouwenteam FC Twente gaat record pakken (Foto: ANP)