[eSports] Studenten LoL-toernooi in Eindhoven

Esports blijft groeien en ook in Nederland wordt competitief gamen steeds populairder. Dat wordt onder andere in Eindhoven bewezen, daar heeft een zestal studenten namelijk een studentenvereniging voor esporters opgericht. De Eindhovense Studenten eSport Vereniging Zephyr (E.S.E.V. Zephyr) houdt komende week haar eerste toernooi; een League of Legends-toernooi .

Ondanks dat dit slechts het eerste evenement is van de vereniging was er wel veel interesse. 25 teams gaven aan mee te willen strijden voor de prijzen, maar slechts zestien konden meedoen vanwege regelementen van Riot. Teams zullen bestaan uit spelers van allerlei niveaus, hierdoor kunnen sterke teams (diamond) het opnemen tegen zwakkere teams (silver), hier hebben de organisatoren overigens wel naar gekeken tijdens het maken van de poules zodat de sterkere teams niet direct allemaal tegen elkaar hoeven.

Het toernooi ging maandag van start. Woensdag en vrijdag zullen eveneens rondes worden gespeeld en zaterdag staat de finale op het programma. Deze finale wordt gespeeld in het Gasblab op de campus van de universiteit van Eindhoven en zal om 15:00u beginnen. Toegang tot de viewing party van de finale in het Gaslab is gratis, er zullen maximaal honderdvijftig plaatsen beschikbaar zijn. Mocht je het niet kunnen halen dan kan je thuis ook mee kijken. Op Twitch wordt de game gestreamd. Er komt ook een caster die verslag doet van alles wat op de rift gebeurd.

Dit is niet het enige toernooi wat de vereniging gaat organiseren. Er zijn al ideëen voor volgende toernooien. Zo willen ze onder andere ook Hearthstone- en Counterstrike: Global Offensive-toernooien gaan organiseren op een later tijdstip. Voor meer informatie kan je hier terecht.

ESEV Zephyr