[eSports] 'xPeke stopt als speler Origen'

Het lijkt erop dat League of Legends-speler Enrique “xPeke” Cedeño-Martinez gaat stoppen als midlaner van Origen. De midlaner die al vanaf seizoen één professioneel actief is, zou zich liever bezig houden met interne zaken van zijn organisatie Origen.gg. De afgelopen jaren werd xPeke altijd gezien als een van de beste midlaners van Europa, maar dit jaar ging het minder. xPeke won in zijn carrière onder meer het wereldkampioenschap en werd drie keer de beste van Europa met Fnatic.

In oktober 2014 vertrok xPeke na vier jaar Fnatic om zijn eigen organisatie Origen te beginnen. Binnen een jaar bouwde xPeke een team dat uiteindelijk de wereldkampioenschappen zou halen. Vooraf werd het team geen enkele kans gegeven. Vooral xPeke zelf zou een zwakke schakel zijn, maar het team bereikte de halve finale. Daar werd het uiteindelijk verslagen door wereldkampioen Sk Telekom T1.

Voor het wereldkampioenschap was op de Dailydot al te lezen dat xPeke ermee zou stoppen na het wereldkampioenschap, dit werd echter nooit bevestigd en Dailydot kreeg hier veel haatreacties over van fans. Zij lijken nu toch gelijk te hebben. De site bericht nu dat PowerOfEvil, midlaner van Unicorns of Love, waarschijnlijk de plaats van xPeke gaat overnemen.

xPeke stopt als Lol-speler