Franse ex-toptriatleet (31) overleden

De Franse ex-toptriatleet Laurent Vidal is plotseling overleden. De voormalig wereldtopper werd volgens berichten getroffen door een hartstilstand in zijn slaap in het Franse Gigean. De Nieuw-Zeelandse toptriatlete Andrea Hewitt, de verloofde van Vidal, was bij hem toen het noodlot toesloeg. Vidal werd slechts 31 jaar.

Voormalig triatleet James Elvery uit Nieuw-Zeeland: "De triatlonwereld is hier echt kapot van, dit is verschrikkelijk. Ik heb Andrea aan de telefoon gehad en ze is volledig in shock. Ze probeert samen met Laurent's familie elkaar te ondersteunen en op een of andere manier positief te blijven, zoals Laurent dat zelf ook altijd deed."

Vidal werd vorig jaar al getroffen door een hartaanval, waarna hij anderhalve dag in coma lag. Hij pakte de sport daarna wel weer op, maar besloot er al snel mee te stoppen. Sindsdien was hij naast de verloofde ook de coach van Hewitt, die onder meer dit jaar nog WK-zilver won. Daarnaast kreeg ze anderhalve week geleden te horen dat ze als eerste Nieuw-Zeelandse sporter zeker was van deelname aan de Spelen van volgend jaar. Vidal zelf maakte jarenlang deel uit van de wereldtop en werd vijfde op de Olympische Spelen van Londen. 

Vidal wint de World Cup in het Australische Mooloolaba in 2012 (Foto: Getty)