Pieters in Oranje, Robben alleen tegen Wales

Erik Pieters keert terug in Oranje. Bondscoach Danny Blind riep de verdediger van Stoke City op, omdat Jairo Riedewald zich met een lichte knieblessure heeft afgemeld. Dit meldt Voetbal International vandaag.

Pieters liep afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen Chelsea, wel een kwetsuur aan zijn neus op. Deze blessure zorgt er echter niet voor, dat hij komende week niet in actie kan komen voor Oranje. Vrijdag wacht de interland tegen Wales en volgende week dinsdag tegen Duitsland.

Pieters speelde tot dusver veertien keer in Oranje. Zijn laatste interland dateert van 4 september 2014 tegen Italië. Het Nederlands elftal ging toen met 2-0 onderuit. In dat duel kwam hij na 63 minuten binnen de lijnen en verving Nigel de Jong.

Daarnaast liet Blind tijdens de persconferentie van eerder vandaag weten dat Arjen Robben alleen tegen Wales in actie zal komen. "Ik heb vorige week met Robben gesproken. Ik had graag dat hij zou komen als aanvoerder. Daarom is hij er ook. De bedoeling is dat hij de eerste wedstrijd speelt tegen Wales."

"Hij heeft contact gehad met zijn club over wat het beste is in zijn situatie", ging Blind verder. Robben stond geruime tijd aan de kant, vanwege een blessure aan zijn dijbeen. "In overleg is besloten de eerste wedstrijd te laten spelen zodat hij daarna een volle week heeft om zich op de volgende wedstrijd van Bayern München voor te bereiden."