Geen medaille voor gevallen Ter Mors

Jorien ter Mors heeft zondag niet voor een nieuwe Nederlandse medaille kunnen zorgen op de wereldbekerwedstrijd in Toronto. De Nederlandse shorttrackster viel in de finale van de 1000 meter en was daardoor kansloos voor een plek op het podium. De Zuid-Koreaanse Suk Hee Shim won de race in 1.33,964.

Ter Mors, die voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een wereldbekerwedstrijd reed, liet zich in de eindstrijd voorbij steken door de Canadese Valerie Maltais en probeerde met nog een paar rondes te gaan de ruimte te zoeken voor een aanval. Ze raakte echter de schaats van één van haar tegenstandsters en viel uit de race. Shim versloeg de Britse Elise Christie en Maltais op de streep.

Zaterdag was de Nederlandse equipe wel succesvol. Sjinkie Knegt pakte het zilver op de 1500 meter, Lara van Ruijven pakte tijdens haar debuut in het circuit het zilver op de 500 meter. Die prestatie wist ze zondag niet te herhalen. Opnieuw werd de 500 meter gereden, maar ditmaal strandde ze in de kwartfinales. Ook de andere Nederlanders konden zich op de derde dag van de wedstrijd niet mengen in de strijd om de medailles.

Geen medaille voor gevallen Ter Mors
Geen medaille voor gevallen Ter Mors (Foto: ANP)