Kuijt: "Plooien met Blind glad gestreken"

Afgelopen maandag verscheen in de media het bericht, dat Dirk Kuijt open stond voor een terugkeer bij het Nederlands elftal. De Feyenoorder zou echter wel een basisplaats hebben geëist, iets wat de aanvaller na afloop van de Klassieker tegen Ajax (1-1) ontkrachtte.

"Ik heb van de week nog even met de bondscoach gesproken en we hebben even de plooitjes glad gestreken", liet Kuijt aan de NOS weten. "Het klonk een beetje raar dat ik een basisplaats eiste."

"Ik heb twee jaar geleden, onder het bewind van Guus Hiddink, afscheid genomen. Het was een fantastische tijd geweest en wilde andere jongens een kans geven. Wanneer het Nederlands elftal mijn hulp nodig heeft en ik van hulp kan zijn, dan doe ik dat graag. Dat gesprek heb ik nog een keer met Blind gevoerd."

Blind wilde Kuijt graag bij de selectie halen voor de EK kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Kuijt: "Ik denk dat ik van waarde had kunnen zijn in het veld en niet daarbuiten. Wat dat betreft is de discussie klaar."